Cum se comporta organismul tau cand mananci un hamburger?!

0
1,607 Ascultari

Un inforgrafic realizat de expertii americani arata efectele pe care le are hamburgerul asupra corpului uman, la 10 minute, pana la o ora din momentul in care a fost consumat.

Astfel, la doar 10 minute dupa ce cineva a mancat un hamburger glicemia din organism atinge un nivel anormal, la intevral de jumatate de ora se deshidrateaza, la 40 de minute se instaleaza senzatia de foame. Cat despre digestie, aceasta se face in… trei zile.

In primele 10 minute
Hamburgerul cu cascaval contine 540 de calorii, numarul acestora variind insa in functie de restaurantul de la care cumparam produsul. Aceasta combinatie determina o crestere enorma a zaharului in sange, dar, pe langa acest lucru, determina si dependenta. Cand consumam hamburger, corpul nostru emana dopamina, aceeasi substanta eliminata de creier in cazul dependentilor de droguri, putand provoca mancatul compulsiv.

Dupa 20 de minute
Chifla burgerului contine multa fructoza din siropul de porumb pe care il contine, dar si sodiu. Ambele substante dau dependenta si fac ca organismul tau sa vrea sa manance si mai mult.

Dupa 30 de minute
Un hamburger facut in restaurantele din Statele Unite contine 970 de miligrame de sodiu. Aceasta cantitate uriasa de sare duce la deshidratare, cu simptome asemanatoare celor generate de foame. In aceste conditii, produsul te pacaleste extrem de usor si tu vrei sa mananci si mai mult.

Prea mult sodiu in organism ingreuneaza eliminarea acesteia prin rinichi. Iar de aici se formeaza un cerc vicios, inima incepe sa bata mai repede, ca sa pompeze mai mult sange la creier, crescand astfel tensiunea. In cele din urma, consumatorul ajunge sa se confrunte cu boli cardiace si atacuri cerebrale.

Dupa 40 de minute
Ai senzatia de foame. Acest lucru este determinat de cresterea nivelului de zahar in sange, facandu-te sa vrei sa mananci si mai mult.

Dupa 60 de minute
In mod normal organismul digera mancarea intr-un interval cuprins intre 24 si 72 de ire. Totusi, conform concluziilor specialistilor americani in nutritie si alimentatie, un singur burger dureaza mai mult de trei zile sa fie digerat in totalitate, din cauza faptului ca este bogat in grasimi. Grasimile trans, cel mai periculos tip de grasimi, sunt digerate in 51 de zile de organis. Un burger poate contine in jur de 1,5 grame de grasimi trans, asociate bolilor de inima, obezitatii, cancerului si diabetului.

SHARE

LEAVE A REPLY