Politia Romana recomanda anvelope de iarna. Ce se intampla daca sunteti depistat fara ele pe drumuri cu zapada, gheata sau polei?

0
1,023 Ascultari

Folosirea anvelopelor de iarna nu este conditionata de o anumita data calendaristica, ci de starea drumului, atunci cand este acoperit cu zapada, gheata sau polei, nerespectarea obligatiei fiind sanctionata cu amenzi ce pot ajunge pana la 2.500 de lei, anunta Politia Romana.

“Politia Romana reaminteste ca legislatia in vigoare nu conditioneaza utilizarea anvelopelor de iarna de o anumita data calendaristica, ci de starea partii carosabile, respectiv atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, in aceste conditii, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, se arata intr-o informare remisa agentiei de presa MEDIAFAX.

Soferii care sunt depistati fara anvelope de iarna pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei risca sa fie sanctionati cu amenda intre 9 si 20 de puncte amenda, asta insemnand intre 1.125 si 2.500 de lei. Pe langa amenda, se va retine certificatul de inmatriculare al autovehiculului, mai anunta Politia Romana.

Vrei sa asculti cele mai noi manele? Daca da, atunci da click aici.

Informarea vine in conditiile in care Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica dimineata, o informare de vreme rea, valabila de la ora 14.00 pana luni la ora 09.00, in acest interval fiind anuntate intensificari ale vantului si ploi in toata tara, iar in zonele montane ninsori.

Anvelope de iarna
Anvelope de iarna

Potrivit informarii ANM, in Carpatii Orientali va ninge si se va depune un strat nou de zapada, iar in Carpatii Meridionali, precipitatii sub forma de ninsoare sunt anuntate pe seara si in noaptea de duminica spre luni.

Vantul va sufla cu putere, indeosebi in regiunile sudice ale tarii unde se vor depasi la rafala 40-50 km/h. Pe crestele montane, ANM anunta ca va sufla cu 60 km/h, viscolind zapada.

In restul tarii va ploua in intervalul mentionat, iar trecator in estul Transilvaniei si in Subcarpatii Moldovei vor cadea precipitatii sub forma de ploaie si ninsoare. Potrivit ANM, ploile vor depasi local 10-15 l/mp, iar in zona de nord-vest, centru si est izolat 20-25 l/mp

SHARE

LEAVE A REPLY